ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, 16η Οκτωβρίου, μιλήσαμε για τα υγιεινά και ανθυγιεινά γεύματα που μπορούμε να καταναλώσουμε. Προσεγγίσαμε την σωστή διατροφή με τις πρώτες γνωστές τροφές των παιδιών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα και το αβγό. Παίξαμε το τροχό της τύχης για να γνωρίσουμε περισσότερο το κάθε φρούτο μέσω του παιχνιδιού, βρήκαμε το κάθε φρούτο και λαχανικό από τα παιχνίδια μας και ήρθαμε σε επαφή με αληθινά φρούτα αναπτύσσοντας την όσφρηση, την αφή και την γεύση μας.




Στη συνέχεια, χωρίσαμε τα παιχνίδια μας και τις εικόνες διάφορων τροφών σε υγιεινά και ανθυγιεινά γεύματα και σε φρούτα και λαχανικά.




Τα μεγάλα τμήματα του παιδικού μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε ένα περιβόλι με μηλιές. Είδαν από κοντά τα δέντρα, αγγίξαν το κορμό τους, συνέλεξαν μήλα, ενεργοποίησαν όλες τους τις αισθήσεις.


Με τα μήλα που μας έφεραν οι φίλοι μας δημιουργήσαμε διάφορες δραστηριότητες! Μετρήσαμε το ύψος μας, δημιουργήσαμε κατασκευές και μπήκαμε στη κουζίνα.



Δημιουργήσαμε κι άλλες πολλές κατασκευές με διάφορα φρούτα και τεχνικές.


Παίξαμε με τα κουκούτσια των μήλων τα οποία μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τους αριθμούς.


Ακολούθησαν δραστηριότητες που βοήθησαν να αναπτύξουμε τη λεπτή κινητικότητα όπως η χρήση πινέλου για να ανακαλύψουμε τα χαμένα φρούτα και το πέρασμα του σχοινιού μέσα από τις τρύπες του φρούτου.

Φυσικά με τόσα μήλα που μαζέψαμε δημιουργήσαμε και τα δικά μας υγιεινά γλυκίσματα! 


Η τεχνολογία βρίσκεται πλέον καθημερινά στη ζωή μας, το ίδιο και στη τάξη μας. 

Αφού μάθαμε για όλες τις υγιεινές τροφές, αναφερθήκαμε στη Μεσογειακή διατροφή και στη συνέχεια, είδαμε τη τροφική πυραμίδα. Μάθαμε πως στο κάτω μέρος της πυραμίδας μπαίνουν οι τροφές που πρέπει να τρώμε περισσότερο και στη κορυφή αυτές που δεν πρέπει αν τρώμε συχνά. 

Μελετήσαμε το κύκλο ζωής ενός μήλου...

και αναφερθήκαμε στην υγιεινή των δοντιών για να έχουμε όλο το σώμα μας γερό και δυνατό.

Τέλος, η εικαστική τέχνη στάθηκε στον Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol), ζωγράφος και καλλιτέχνης, ο οποίος ζωγράφιζε πίνακες που απεικόνιζαν κουτιά σούπας, μπουκάλια κόκα κόλα και διάφορα φρούτα. Εμείς εμπνευστήκαμε από αυτόν και με τη δική του τεχνική, φτιάξαμε τα δικά μας έργα τέχνης. 



Σχόλια