ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ!



 Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, 1η Οκτωβρίου, μιλήσαμε για τους αγαπημένους μας παππούδες! Η γιαγιά και ο παππούς είναι δυο άνθρωποι που βρίσκονται πάντα στο πλάι μας, μας φροντίζουν, μας αγαπάνε και συνήθως δεν μας χαλάνε ποτέ κανένα χατίρι! 

Ποιο παιδί δεν απολαμβάνει μια επίσκεψη στο παππού και στη γιαγιά;

Ποιο παιδί δεν θέλει να παρακολουθεί τη γιαγιά καθώς μαγειρεύει το αγαπημένο του φαγητό; Ή να βοηθήσει το παππού; Αχ! Πάντα ο παππούς κάτι διορθώνει!

Για να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας καλύτερα αλλά και για να μάθουμε ποιοι είναι, τελικά, αυτοί οι παππούδες που μας αναφέρουν συχνά τα παιδιά μας, ζητήσαμε να φέρουν στη τάξη μερικές φωτογραφίες τους. Ήταν μια έκπληξη για τα παιδιά! Ξαφνικά, ενώ ήμασταν μαζεμένοι στη παρεούλα, είδαν δύο πολύ αγαπημένα τους πρόσωπα! Ένα τεράστιο χαμόγελα ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα τους! Φώναζαν "ο παππούς μου!" "Η γιαγιάκα μου!". Μιλήσαμε για το κάθε παππού και τη κάθε γιαγιά ξεχωριστά, μάθαμε τα ονόματα τους και τι κάνει το κάθε παιδί μαζί τους.




Παρατηρήσαμε εικόνες ενός παππού και μιας γιαγιάς όπως παρουσιάζονται μέσα από τα παραμύθια, διακρίναμε τα χρώματα στα μαλλιά, τα γυαλιά στα μάτια και το μπαστούνι που κρατάνε στο χέρι. 
Θα θέλαμε τόσο πολύ να γνωρίσουμε ένα παππού από κοντά! Να μας μιλήσει, να τραγουδήσουμε μαζί του, να κάνουμε τόσα πράγματα!! Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν επισκέψεις... Ωστόσο, είχαμε μια όμορφη έκπληξη! Τη τάξη μας την επισκέφτηκε ο παππούς Χάρης! Ναι, ναι ήρθε ένας παππούς! Εντάξει, ήταν μια κούκλα και μιλούσε με τη βοήθεια της δασκάλας αλλά η χαρά των παιδιών ήταν τόσο μεγάλη! Μιλήσανε, μας εξήγησε πως κάποτε ήταν κι αυτός ένα μικρό παιδάκι και του αφιερώσαμε το τραγούδι "Στη καρέκλα την παλιά!".


Διαβάσαμε παραμύθια που απεικόνιζαν αυτή την αγάπη που έχουμε για τους παππούδες μας! Αλλά και το πόσο πολύ μας αγαπάνε κι αυτοί! Ξέρετε, όμως, τι παρατηρήσαμε; Η γιαγιά και ο παππούς που βρίσκονται μέσα στα παραμύθια δεν μοιάζουν με τους δικούς μας παππούδες! Γι' αυτό αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τις εικόνες από τα παραμύθια με τις φωτογραφίες των δικών μας παππούδων! Παρατηρήσαμε τις εικόνες, συγκρίναμε τα πρόσωπα και επισημάναμε τις ομοιότητες και τις διαφορές.





Με αφορμή το παραμύθι " Η καρδιά του παππού" - Trevisan Irena, στο οποίο οι ήρωες έγραφαν τις δικές τους ιστορίες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κι εμείς όλοι μαζί το δικό μας παραμύθι!


Δημιουργήσαμε ένα βάζο με τις πιο γλυκές λέξεις που μπορούμε να πούμε στη γιαγιά και στο παππού και εκφράσαμε τα συναισθήματά μας γι' αυτούς! Δημιουργήσαμε μια μεγάλη αγκαλιά για τον καθένα ξεχωριστά!


Ακούσαμε τραγούδια για το παππού και τη γιαγιά και παίξαμε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι! Όσο έπαιζε η μουσική τρέχαμε μέσα στην αίθουσα ενώ όταν σταματούσε έπρεπε να τρέξουμε στη καρέκλα του παππού ή της γιαγιάς.


Παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής και σκεφτήκαμε να αναπαραστήσουμε κι εμείς τους πίνακες.

Δείτε μας!

Τα καταφέραμε; 

Εμείς σίγουρα το απολαύσαμε!




Φυσικά, δημιουργήσαμε με τα δικά μας χεράκια από μια κατασκευή για τους αγαπημένους μας παππούδες! Ένα δώρο φτιαγμένο από εμάς με πολλή αγάπη!








Παππού και Γιαγιά, σας λατρεύουμε!

Σχόλια