ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ!

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που ήταν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, η θεματική ενότητα αυτής της εβδομάδας ήταν τα αγαπημένα μας ζώα! Η συζήτηση ξεκίνησε με διάφορα τραγούδια που τραγουδήσαμε στη παρεούλα και μιλήσαμε γι’ αυτά τα ζώα. Παρατηρήσαμε εικόνες από ζώα που ζούνε μαζί μας στο σπίτι. Είδαμε για το σκύλο, τη γάτα και τα ψαράκια. Ζητήσαμε από όσα παιδιά έχουν δικά τους κατοικίδια, να μας στείλουν φωτογραφίες.

Τι χαρά όταν είδαν τους αγαπημένους τους φίλους!

Παρατηρήσαμε τις εικόνες και το κάθε παιδί ονόμαζε το κατοικίδιο του και μας μιλούσε γι’ αυτό. Με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου λογισμικού και τη χρήση ενός φορητού υπολογιστή, τα παιδιά έμαθαν πληροφορίες και γι' άλλα ζώα. Μιλήσαμε για τα ζώα του δάσους και της φάρμας. Είδαμε άλογα να τρέχουν και να καλπάζουν ελεύθερα και γουρούνια να παίζουν και να λερώνονται μέσα στη λάσπη! Παρακολουθήσαμε και κάποιες ταινίες μικρού μήκους όπου διαπιστώσαμε πως τα ζώα μπορούν να γίνουν πολύ καλοί φίλοι για τους ανθρώπους! Τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε, κάνουμε πολλές αγκαλιές και παίζουμε πολλά παιχνίδια!

Σώσαμε και τα ζωάκια που είχαν παγιδευτεί! Φώναζαν «Βοήθειααα! Βοήθειαααα!» κι ως πραγματικοί φίλοι τρέξαμε να τα απελευθερώσουμε! Κάποια είχαν εγκλωβιστεί σε σχοινιά και άλλα σε κάτι περίεργα, χρωματιστά σύρματα! Φυσικά και καταφέραμε να τα βγάλουμε για να ζούνε κι αυτά ελεύθερα!



Παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης όπου βρίσκαμε τα ζώα της κάθε εικόνας στο αντίστοιχο τρισδιάστατο ζωάκι από τα παιχνίδια μας και το τοποθετούσαμε πάνω του. Καταφέραμε να συμπληρώσουμε και τα κομμάτια από το παζλ και να βρούμε τα ζωάκια που ήταν κρυμμένα.

Στην ελεύθερη ώρα μας παίξαμε με τα τρισδιάστατα ζωάκια και γυμναστήκαμε μαζί τους δημιουργώντας με τη στάση του σώματος μας διάφορα ζωάκια. Φορέσαμε καπέλα ζώων και παίξαμε τον τρελό χορό!

Στη τάξη μας βρέθηκαν ένα γουρούνι, ένα άλογο και ένα πρόβατο!

Από το γουρούνι έλειπε η μύτη και η ουρά κι έπρεπε να τον βοηθήσουμε να τα βρει. Αχ! Ένα όμορφο άλογο ήρθε για να χτενίσουμε τη χαίτη και την ουρά του ενώ το πρόβατο χρειαζόταν επειγόντως κούρεμα.





Φυσικά, δεν παρέλειψαν οι κατασκευές μας που δημιουργήθηκαν με τα μικρά μας χεράκια! Δημιουργήσαμε κοτούλες, γουρούνια, σκυλιά και πρόβατα με διάφορα τυπώματα αλλά κατασκευάσαμε και τις χειροποίητες χελώνες, καμηλοπαρδάλεις και σκαντζόχοιρους!

 


Δεν θα μπορούσε να λείψει και η τεχνολογία! Χρησιμοποιήσαμε το ποντικάκι μας για να συναντήσουμε τα ζώα!


Διαβάσαμε παραμύθια σχετικά με τα ζώα και συζητήσαμε για τα δικαιώματα των ζώων.

Ναι, ναι καλά ακούσατε!

Τα ζώα έχουν κι αυτά δικαιώματα όπως ακριβώς και οι άνθρωποι!

Χωρίσαμε τα ζώα που ζούνε στο έδαφος και στα ζώα που ζούνε στο νερό ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις μας μέσω αισθητηριακών παιχνιδιών.

                              

Τα ζώα είναι ένα θέμα που αρέσει τόσο πολύ στα παιδιά που δεν μας έφταναν οι μέρες και οι δραστηριότητες!

Συνεχίζουμε και την επόμενη εβδομάδα με νέες εκπλήξεις προς τα παιδιά μας!





Σχόλια