28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


 Τιμώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε αυτή την εβδομάδα στην εθνική μας γιορτή. Ξεκίνησε η διαθεματική μας με την ανάγνωση παιδικών παραμυθιών "Ο πόλεμος των κάστρων" και "Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο". Παίξαμε και ένα παιχνίδι όπου δημιουργήσαμε τη δική μας φάλαινα που έτρωγε τον πόλεμο και τα κακά συναισθήματα για τα οποία δημιουργήσαμε μπάλες από γκοφρέ χαρτί.




Συζητήσαμε με τα παιδιά τις εντυπώσεις τους από το παραμύθι και εστιάσαμε στο σωστό τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους γύρω μας. Μάθαμε τις λέξεις "ειρήνη" και "πόλεμος" και πραγματοποιήσαμε ομαδικά έναν καταιγισμό ιδεών με τις λέξεις, συναισθήματα κι έννοιες που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε αυτές τις λέξεις. 

Σκέφτηκαν τόσες πολλές λέξεις! Θα εντυπωσιαζόσασταν πολύ!



Παρατηρήσαμε εικόνες και βίντεο από παρελάσεις  και κάναμε τη δική μας παρέλαση! Είδαμε εικόνες από στρατιώτες και κατασκευάσαμε τον στρατιώτη της τάξη μας από ανακυκλώσιμα υλικά!


Δημιουργήσαμε για άλλη μια φορά με τα μικρά μας χεράκια τόσες όμορφες κατασκευές! 

Θαυμάστε τις κατασκευές και τα χαμόγελα μας που μπορούμε να δημιουργούμε με διάφορα υλικά! Μια ευτυχία!









Μέσα από τη τέχνη μπορείς να ανακαλύψεις ένα νέο κόσμο! Ο κάθε πίνακας ερμηνεύεται διαφορετικά από το κάθε παιδί και παρατηρήσαμε διάφορους πίνακες με πιο βασικούς "Η κραυγή" του Edvard Munch και  "Guernica" του Pablo Picasso. Δημιουργήσαμε τους δικούς μας πίνακες και παίξαμε ένα παιχνίδι που συμπληρώναμε τα χαμένα κομμάτια του πίνακα.



Μάθαμε το τραγουδάκι της ειρήνης με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων και φτιάξαμε ένα μεγάλο κορίτσι την Ειρήνη. Το κορίτσι αυτό έχει πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της, φοράει πολύχρωμο φόρεμα και στέλνει πολλά φιλιά, αγκαλιές και χάδια σε όλους τους ανθρώπους!


Αυτό το διάστημα είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που στόχος της είναι η διοργάνωση δράσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να κάνει τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό τρόπο. Εμείς δοκιμάσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον κώδικα για τη δημιουργία  της ελληνικής σημαίας με τα σύμβολα + και -


Κατασκευάσαμε και το σύμβολο της ειρήνης με τη βοήθεια από τα τουβλάκια της τάξης μας.


Ήταν μια όμορφη εβδομάδα που μάθαμε το πόσο σημαντική είναι η ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Κάτι τόσο απλό και όμορφο με πράξεις αγάπης και ευγένειας που φαντάζει, μάλλον, δύσκολο για κάποιους ανθρώπους. Αν θελήσουμε πραγματικά όλοι μας μπορούμε να αλλάξουμε το κόσμο! Με πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας και γινόμαστε όλοι μαζί ευτυχισμένοι.

Τα παιδιά έμαθαν πως...



Η ειρήνη βρίσκεται στα χέρια μας!

Σχόλια