08 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ




Η διαφύλαξη και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά όλους τους λαούς . Ειδικότερα η ρύπανση του υγρού στοιχείου, που προκαλεί ο ανθρώπινος παράγοντας, αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για τον πλανήτη μας


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ωκεανών 8-6-2021, βρήκαμε ευκαιρία μαζί με τα παιδάκια μας, να συζητήσουμε την σημασία που έχουν οι θάλασσες στην ισορροπία της ζωής και του πλανήτη, καθώς επίσης μιλήσαμε για την ρύπανση της, που έχει ως αποτέλεσμα τον αφανισμό σημαντικών οργανισμών του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, προσπαθήσαμε να περάσουμε στα παιδιά το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τις θάλασσες και να μην τις ρυπαίνουμε με τα σκουπίδια μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ισορροπία στο οικοσύστημα.


Διαβάσαμε το παραμύθι "μια θάλασσα πλαστικά" της Κατρίνας Τσάνταλη



το οποίο αγαπήσαμε ιδιαίτερα και μας έδωσε το έναυσμα να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που αφορούν την ρύπανση των θαλασσών. Δημιουργήσαμε ένα sensory game (αισθητηριακό παιχνίδι) με τα δυο είδη της θάλασσας (βρώμικη και καθαρή). "Τα ψαράκια στην καθαρή θάλασσα είναι χαρούμενα ενώ στην βρώμικη είναι λυπημένα" Ήταν τα λόγια των παιδιών.







 









Στη συνέχεια, κατασκευάσαμε ομαδικές και ατομικές εργασίες. Δημιουργήσαμε σε ένα χαρτόνι την δική μας χελώνα και κολλήσαμε σκουπίδια τα οποία την έκαναν λυπημένη. Επίσης, η παλάμη των χεριών μας έγινε ο "Κύριος Χταπόδης" που είναι ο πρωταγωνιστής του βιβλίου.












Φτιάξαμε με τα χεράκια μας τις δικές μας χελωνίτσες και δηλώσαμε ότι θα τις προσέχουμε !




Η μακέτα αναπαράστασης του βυθού.




ΕΚΠΛΗΞΗ!!!! το χαλί της τάξης μας μεταφορφώθηκε σε βυθό!



Τέλος, δεν έλειψαν και τα μαθηματικά από την ενασχόληση μας με το θέμα.







και η γυμναστική, καθώς κάναμε σωματικές ασκήσεις παριστάνοντας τα ζωάκια της θάλασσας που τόσο αγαπάμε και οφείλουμε να φροντίζουμε.






Σχόλια