ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!!!

Πρωταπριλιά


Καλημέρα παιδιά,καλό μήνα ,σήμερα έχουμε 1η Απριλίου . Τη μέρα αυτή τη λέμε Πρωταπριλιά και συνηθίζεται  μόνο για σήμερα  να λέμε αθώα μικρά ψεματάκια από αυτά που ξέρετε και λέτε εσείς, όπως "δεν το έκανα εγώ κυρία"
Γιατί σήμερα όμως λέμε ψέματα;
Το έθιμο της πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές με τον χρόνο και τον τόπο που γεννήθηκε το έθιμο, μια εκδοχή είναι ότι ξεκίνησε από τους Κέλτες και μια δεύτερη, ότι ξεκίνησε από την Γαλλία που θεωρείται και η πιο βάσιμη ιστορικά . Το έθιμο  ήρθε στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε ,τη σημερινή μέρα λέμε μικρά-αθώα ψεματάκια με σκοπό να ξεγελάσουμε το "θύμα" μας. Σε κάποιες μάλιστα περιοχές της Ελλάδας , θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλον, θα έχει την τύχη με το μέρος του, την υπόλοιπη χρονιά, ενώ το "θύμα"θα έχει γουρσουζιά.
Εμείς όμως μόνο για  σήμερα   λέμε παιδιά αθώα μικρά ψεματάκια για να γελάσουμε από αύριο λέμε μόνο αλήθειες, για να μην πάθουμε όπως ο Πινόκιο και ο ψεύτης βοσκός

Ακούμε το παραμύθι




Παζλ με τον Πινόκιο


πατήστε στο σύνδεσμο για να παίξετε


https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=037e7077c915


Χειροτεχνία με γεωμετρικά σχήματα

Χρειαζόμαστε Α4 χαρτιά ψαλίδι και μαρκαδόρους
κόβουμε σχήματα όπως μας δείχνει η εικόνα παρακάτω τα χρωματίζουμε και συναρμολογούμε τον Πινόκιο


Κατασκευή αρίθμησης


ζωγραφίζουμε ένα μεγάλο κεφάλι για τον Πινόκιο (χρησιμοποιούμε για πατρόν ένα πιάτο)βάζουμε μάτια στόμα μαλλιά αλλά όχι μύτη. Μετράμε τα γραμματάκια από το όνομα ΠΙΝΟΚΙΟ και βάζουμε τόσα τουβλάκια όσα είναι τα γραμματάκια όπως δείχνει η εικόνα παρακάτω.




Ακούμε το παραμύθι




Παζλ με τον ψεύτη βοσκό





πατήστε στο σύνδεσμο για να παίξετε


Ζωγραφική


Ζωγράφισε ότι σου άρεσε από το βίντεο



Περιμένουμε να μας στείλετε τις φωτογραφίες με τις ζωγραφιές σας

Σχόλια