ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΤΟΛΟΓΙΟ!!



 

Το Πράσινο Σχολείο στις 07/07 πραγματοποίησε την τελευταία Περιβαλλοντική Εκπαιδευτική Δράση του για το έτος του 2022. «Το Τελευταίο Φυτολόγιο» όπως την ονομάσαμε έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς/ες, αλλά και μεγάλους/ες να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση που είχαμε ετοιμάσει για αυτούς/ες. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με τα σχολικά στον χώρο που θα πραγματοποιούνταν η δράση κι οι γονείς ακολούθησαν καθ’ όλη την διαδρομή τα λεωφορεία με τα προσωπικά τους οχήματα. Τελικό προορισμό αποτέλεσε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Δίον, γνωστό κι ως «Καταφύγιο των Σαρακατσαναίων». Εκεί, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Παιδικής Φωλιάς υποδέχθηκε τα παιδιά και τους γονείς τους και σύστησαν τα παιχνίδια-σταθμούς που είχαν ετοιμάσει. Εμπνευσμένα όλα από παρελθοντικές μας δράσεις φυσικά, δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά να «διδάξουν» στους γονείς τους -τι σημαίνει να είσαι φίλος/η της φύσης-! Πλέξαμε τον αργαλειό της φύσης, δημιουργήσαμε ένα έργο τέχνης συλλέγοντας φυσικά υλικά, ζωγραφίσαμε με τα πινέλα της φύσης, δοκιμάσαμε την δύναμή μας στην διελκυστίνδα, τρέξαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε στις τσουβαλοδρομίες και πολλά πολλά ακόμα. Τα παιδιά μας όλη τη χρονιά ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχέση με το περιβάλλον τους. Έμαθαν να το φροντίζουν, να το αγαπούν και κυρίως να διασκεδάζουν μέσα σε αυτό. Γι’ αυτό και τους απονείμαμε τους επαίνους τους για την υπέροχη συνεργασία μας και τα κατορθώματά τους όλη αυτή χρονιά. Τέλος, ακολούθησε ένα πικ-νικ με γευστικά σάντουιτς, δροσερούς χυμούς και φρούτα στον υπαίθριο χώρο του καταφυγίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του χωριού, κύριο Τσαρέλα Λευτέρη για την παραχώρηση του χώρου και όλους/ες τους/ις συμμετέχοντες/ουσες στην δράση μας.

Και να θυμάστε πάντα πως όλες οι προσπάθειες στη διαπαιδαγώγηση θα είναι μάταιες, μέχρι να μάθετε τα παιδιά ν’ αγαπούν τα βουνά , τα πουλιά, και τις θάλασσες .

Σας ευχαριστούμε για αυτή τη μαγική χρονιά!

Εις το επανιδείν…

Φωτογραφικό υλικό


                                                   














                                                 




























































Σχόλια