ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΦΥΤΩΡΙΟ!!

 


Η Ομάδα της Παιδικής Φωλιάς επισκέφθηκε σήμερα το Φυτώριο Κηπευτικών & Λουλουδιών του κ. Αθανάσιου Εσκίδη! Εκεί, μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο φύτευσης και επιμελητείας των μικρών ανθών/φυτών, να τα συγκρίνουμε μεταξύ τους με βάση το χρώμα τους, το μέγεθός τους, τα ποικίλλα φυλλώματα τους κλπ. Παρατηρήσαμε τα θερμοκήπια και διαπιστώσαμε πως τα φυτά διατηρούνται σε μεγάλες θερμοκρασίες.














Παίξαμε και ένα παιχνίδι «κρυμμένου θησαυρού» όπου μέσα στα φυτά ψάχναμε να βρούμε μικρές κίτρινες ταμπελίτσες για να μάθουμε το όνομα κάθε φυτού!


Μάλιστα τα παιδιά πρόσεξαν πως σε όλα τα φυτά υπάρχουν μεγάλα ποτιστικά λάστιχα τα οποία τα ενυδατώνουν και τα βοηθούν να αναπτυχθούν! Έπειτα, μπήκαμε στην αποθήκη του φυτωρίου και κατονομάζοντας το κάθε εργαλείο αναπτύσσαμε μία συζήτηση σχετικά με την χρησιμότητα και τον τρόπο χρήσης του.



Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας στα θερμοκήπια βρήκαμε και έναν μικρό «σαλιάρη» φίλο που έμοιαζε με αυτόν που μας είχε επισκεφθεί στην τάξη μας... το σαλιγκάρι! Τα παιδιά φυσικά, γνωρίζοντας πως πρέπει να φερθούν σε ένα ζωάκι σαν αυτό, το άφησαν με προσοχή δίπλα από τα μεγαλύτερα φύλλα που μπορούσαν να βρουν έτσι ώστε να φάει και να χορτάσει! 


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Σάκη και την κ. Μαρία για την πολύτιμη βοήθειά τους, την θερμή φιλοξενία τους και πανέμορφα δωράκια που μας έδωσαν για να γεμίσουμε τα παρτέρια μας στον δικό μας φυτώριο!



Σχόλια