Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΓΟ!

Αφού μιλήσαμε για το χειμώνα και το κρύο που φέρνει κάθε φορά, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τα πολικά ζωάκια! Αφετηρία της συζήτησης μας αποτέλεσε η υδρόγειος σφαίρα. Παρατηρήσαμε την υδρόγειο και ονομάσαμε το βόρειο και νότιο πόλο. 

Κι όμως, το βόρειο πόλο το γνώριζαν τα παιδιά! 

Μα θα πείτε "Αποκλείεται! Είναι μικρά!". Μα πώς ξεχνάνε τόσο εύκολα οι μεγάλοι; Στο βόρειο πόλο μένει ο Άγιος Βασίλης! Αυτό, λοιπόν, το όνομα ακούστηκε δυνατά μέσα στις τάξεις από όλα τα παιδιά μόλις αναφέρθηκε ο βόρειος πόλος.

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο και μάθαμε πως σε αυτές τις περιοχές υπάρχει πολύ κρύο και χιόνι! Εκεί, λοιπόν, κατοικούν κάποια ιδιαίτερα ζωάκια. Ιδιαίτερα γιατί μοιάζουν με κάποια ζώα που ζούνε στο δάσος αλλά έχουν άλλο χρώμα! Λευκό! 

Με όλες αυτές τις νέες πληροφορίες αποφασίσαμε να φέρουμε μερικά ζωάκια του πάγου στη τάξη μας!



Αυτά τα ζωάκια δημιούργησαν γέλιο και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Δεν στόλισαν απλά τις τάξεις μας αλλά βοήθησαν και σε άλλες δραστηριότητες. Προσπαθήσαμε να ταΐσουμε με ψαράκια ανάλογα με τον αριθμό που μας έδειχνε η αντίστοιχη κάρτα.



Παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης χρωμάτων και σχημάτων με τη βοήθεια μερικών διαφορετικών πιγκουίνων και μερικές όμορφες φώκιες. 


Δείτε και κάτι πιγκουινάκια που ανέβηκαν το ένα πάνω στο άλλο! Έχετε δει ξανά τέτοιο πύργο;

Δημιουργήσαμε τις δικές μας κατασκευές με διάφορα υλικά και πολλές ιδέες!







Δημιουργήσαμε και τις δικές μας μακέτες από τα μέρη που ζούνε οι πιγκουίνοι και οι πολικές αρκούδες!


Φυσικά μπήκαμε στη κουζίνα μας και δημιουργήσαμε τις πιο υγιεινές και γευστικές λιχουδιές!




Η ανάγνωση παραμυθιών είναι η αγαπημένη μας δραστηριότητα! Διαβάσαμε ένα παραμύθι για τους πιγκουίνους και το ουκρανικό παραμύθι "Το γάντι" το οποίο αναπαραστήσαμε, αργότερα, στη τάξη μας.



Παίξαμε παιχνίδια με το νερό και τα πολικά ζωάκια ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις μας και τη φαντασία μας! Ασφαλώς ακολούθησαν τα πειράματα με το νερό και το πάγο αλλά και παιχνίδια με αφρό!





Ανακαλύψαμε τα αποτυπώματα από τις πατούσες της αρκούδας, της φώκιας και του πιγκουίνου...


Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία μέσω του παιχνιδιού και της παρέας του μικρού ρομπότ. Αυτή τη φορά μας βοήθησε να δώσουμε μικρά ψαράκια στο πιγκουίνο μας γιατί πεινούσε λιγάκι!



Σχόλια