Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Πέρασαν οι διακοπές μας, αλλάξαμε χρονιά και επιστρέψαμε στη Παιδική Φωλιά μας γεμάτοι διάθεση, όρεξη για δημιουργία και πολλές νέες ιδέες!

Έτοιμοι να μας ακολουθήσετε;

Με την επιστροφή μας στο παιδικό σταθμό, μας υποδέχτηκε ο καιρός με την πιο χειμωνιάτικη διάθεση. Ξεκίνησε η εβδομάδα μας με αρκετό κρύο αλλά και βροχές. Αυτό αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για να μιλήσουμε για το νερό και τον κρυφό, στα μάτια μας, κύκλο του.

Παρατηρήσαμε τη βροχή και σχολιάσαμε ό,τι έκανε εντύπωση στον καθένα. Άλλοι παρατήρησαν τον σκοτεινό ουρανό και έψαχναν τον ήλιο, άλλοι την αλλαγή στο ρυθμό της βροχής που είτε έβρεχε σιγά είτε δυνατά, άλλοι παρατήρησαν τον ήχο της βροχής και προσπαθήσαμε να τον μιμηθούμε με τα χέρια μας. Τραγουδήσαμε αρκετά τραγούδια για τη βροχή και μάθαμε που βρίσκεται όλο αυτό το νερό.

Κρατάτε μυστικό;

Μαζεύεται στη κοιλίτσα από τα σύννεφα!

Αυτό το μυστικό ενθουσίασε τόσο πολύ τα παιδιά που θέλησαν να μάθουν περισσότερο. Γι’ αυτό το λόγο, παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το ταξίδι του νερού από τον φίλο μας τον Σταγονούλη. Μάθαμε, λοιπόν, πως το νερό ανεβαίνει στα σύννεφα με τη βοήθεια του ήλιου ενώ κατεβαίνει στη θάλασσα με τη βροχή! Απίστευτο;

Με τη βοήθεια του εποπτικού υλικού δημιουργήσαμε κι εμείς το δικό μας κύκλο του νερού και τοποθετούσαμε στη σωστή σειρά τις εικόνες.

                                      

Μας άρεσε τόσο πολύ η ιστορία του Σταγονούλη που αποφασίσαμε να τη δραματοποιήσουμε. Γίναμε οι ίδιοι σταγόνες, χορέψαμε και ακολουθήσαμε το ταξίδι μας έχοντας στο πλευρό μας πότε τον ήλιο και πότε τη βροχή.

Με τη βοήθεια των αριθμών γεμίσαμε το σύννεφο μας με τις αντίστοιχες σταγόνες που χρειαζόταν. Ενώ αντιστοιχίσαμε τα σύννεφα με τον αριθμό των σταγόνων της διπλανής στήλης.


Φτιάξαμε και τις κατασκευές μας! Σας αρέσουν;


Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να γίνουμε επιστήμονες και να κάνουμε τα δικά μας πειράματα! Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με το νερό; Χρησιμοποιήσαμε πολύχρωμα παγάκια με νερό που είχαμε χρωματίσει, δημιουργήσαμε το δικό μας σύννεφο και ζωντανέψαμε τα ζωγραφισμένα ψαράκια!

Ψάξαμε να βρούμε λέξεις από «Χ» αφού ξεκινήσαμε να μιλάμε για το Χειμώνα. Προσπαθήσαμε να τις πληκτρολογήσουμε στον υπολογιστή και δημιουργήσαμε ένα γιγαντιαίο Χ στο χαλί της τάξης μας με τα τουβλάκια.


Μα, δείτε! Η τάξη μας γέμισε με σκορπισμένους αριθμούς! Ήρθε η ώρα να βρούμε το κατάλληλο γράμμα!

Φυσικά, το μικρό μας ρομπότ δεν έλειπε αυτή την εβδομάδα. Μας βοήθησε να βρούμε από πόσες γραμμές αποτελείται το Χ δείχνοντας τη κατεύθυνση της κάθε γραμμής.


Σχόλια