ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ!

                                                  

Πρώτη μέρα του Δεκέμβρη και οι καρδιές μας γεμίζουν ευτυχία, τα χαμόγελα χαράζονται τεράστια στο πρόσωπό μας και παντού γύρω μας υπάρχει μια γιορτινή ατμόσφαιρα!

Κι όλα αυτά, γιατί;

Γιατί πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!

Αχ! Πόσο αγαπάμε τα Χριστούγεννα! Είναι οι πιο γιορτινές μέρες του χρόνου τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους. Τα πάντα γύρω είναι στολισμένα και ακούγονται όμορφες γιορτινές μελωδίες.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε κι εμείς τα Χριστουγεννιάτικά μας! Φορέσαμε τα γιορτινά μας, στολίσαμε τις τάξεις μας και ξεκινήσαμε τις απαραίτητες ετοιμασίες για τις πιο διασκεδαστικές ημέρες του παιδικού μας.

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος ξεκίνησε με μια μεγάλη απορία... Τι είναι στα αλήθεια τα Χριστούγεννα; Γιατί τα ονομάσαμε έτσι; Ποιος γιορτάζει την ημέρα των Χριστουγέννων;

Τα περισσότερα παιδιά φώναξαν με ένα στόμα και μια φωνή "Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ!".

Φυσικά, για όλα τα παιδιά τα Χριστούγεννα είναι ο ερχομός και το δώρο, μεγάλο ή μικρό, από τον Άγιο Βασίλη.

Αυτή την εβδομάδα την αφιερώσαμε στη γέννηση του Χριστού. Ξεκινήσαμε με την ανάγνωση παραμυθιών για να προσεγγίσουμε το θέμα με ένα όμορφο κι ευχάριστο τρόπο, ιδανικό για τα παιδιά.

Μάθαμε, λοιπόν, πως τα Χριστούγεννα γιορτάζει ο Χριστός και συγκεκριμένα, γιορτάζουμε τη γέννηση του μικρού Χριστού. Τα παιδιά παρατήρησαν με προσοχή τις εικόνες και η προσοχή τους κεντρίστηκε από το στάβλο και την φάτνη. Είχαμε, ήδη, μάθει πως στο στάβλο ζούνε τα ζώα... Μα πώς γίνεται να ζούνε και οι άνθρωποι εκεί; Είδαμε ταπεινούς βοσκούς να επισκέπτονται το μικρό Χριστό μαζί με τα πρόβατά τους αλλά και σπουδαίους Μάγους να φτάνουν από μακριά με τη βοήθεια του πιο μεγάλου και λαμπρού αστεριού.

Παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης λέξεων και εικόνων μέσα από τα παραμύθια αναπτύσσοντας το λεξιλόγιο, τη παρατηρητικότητα αλλά και την εξοικείωση μας με τη τεχνολογία με τη βοήθεια των ψηφιακών παιχνιδιών.


Χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές εικόνες από ένα παραμύθι που ακούσαμε, τις χρησιμοποιήσαμε ως εποπτικό υλικό για να δημιουργήσουμε puzzle για τα μικρά μας παιδιά.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από τα παραμύθια για τη γέννηση του Χριστού και αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε τις αγαπημένες μας σκηνές. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μεταμορφωθήκαμε σε Ιωσήφ, Μαρία, βοσκούς και Μάγους και μεταφερθήκαμε νοητά σε μια παλιά εποχή. 

Πώς σας φαινόμαστε; 


Δημιουργήσαμε και τη δική μας φάτνη από χάρτινη κούτα, η οποία στολίζει τη τάξη μας.

Τι λέτε; Είμαστε γεννημένοι καλλιτέχνες;


Φυσικά φτιάξαμε και πολλές άλλες κατασκευές!!


Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή μας!

Έρχονται κι άλλες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες φτιαγμένες με πολλή αγάπη και φαντασία!

Είστε έτοιμοι;

Σχόλια