ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Αυτές οι μέρες στο παιδικό σταθμό μας είναι γεμάτες αγάπη, χαρά και ευτυχία. Όλες οι αίθουσες είναι στολισμένες με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και ο ενθουσιασμός των παιδιών δεν μπορεί να κρυφτεί!

Μπορείτε να φανταστείτε τι αρέσει περισσότερο στα παιδιά;

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Τα παιδιά γεμάτα χαρά έφταναν κάθε μέρα στο παιδικό και ανέφεραν γεμάτα ενθουσιασμό το πόσο όμορφο είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους! Γι’ αυτό κι εμείς δημιουργήσαμε τα δικά μας δεντράκια με διάφορα υλικά και τεχνικές. Χρησιμοποιήσαμε πιρούνια, γλωσσοπίεστρα, ακόμη και κλαδάκια για να φτιάξουμε οικολογικά στολίδια!

Σχηματίσαμε και στο πάτωμα ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι με χρωματιστές ταινίες! Προσπαθούσαμε να περπατήσουμε πάνω στις γραμμές και στο τέλος να τοποθετήσουμε ένα στολίδι στην άκρη κάθε δέντρου αναπτύσσοντας, έτσι, την αδρή κινητικότητα. Έπειτα, τροποποιήσαμε την ίδια δραστηριότητα και τώρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του αγαπημένου μας, πλέον, ρομπότ - ποντίκι μας οδήγησε αυτό στο σωστό σημείο για να τοποθετήσουμε το στολίδι.

Ναι αλλά σίγουρα γνωρίζετε τι περιμένουν περισσότερο απ’ όλα τα Χριστούγεννα…

Εε, ναι, φυσικά!

Το δώρο από τον Άγιο Βασίλη!

Λέτε να τα αφήναμε με το παράπονο; Γράψαμε το δικό μας γράμμα στον Άγιο Βασίλη και του ζητήσαμε τι δώρο θα θέλαμε να μας φέρει!

Σσσς! Είναι μυστικό! Δεν θα σας το πούμε…

Αυτές τις μέρες δημιουργήσαμε υπέροχες κατασκευές, αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη, πιάσαμε τα εργαλεία μας και… δείτε τι δημιουργήσαμε!

Κάθε δραστηριότητά μας είναι ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους ενώ παράλληλα καταφέρνουν την επίτευξη στόχων και ανάπτυξη δεξιοτήτων. 

Όπως, επίσης, δραστηριότητες μαθηματικών και αντιστοίχιση σχημάτων.



Για το τέλος, αφήσαμε το χριστουγεννιάτικο χωριό μας εμπνευσμένο από την τέχνη και τα έργα του Wassily Kandinsky και  του Paul Klee.


Πώς σας φαίνεται το χωριό μας;

Σχόλια