ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!

    Η αγάπη μας για το καλοκαίρι είναι ατελείωτη, γι’ αυτό κι εμείς συνεχίσαμε το θέμα και αυτή την εβδομάδα. Μιλήσαμε για τα ψάρια που ζούνε στο βυθό και παίξαμε παιχνίδια αριθμητικής μαζί τους.



   Διαβάσαμε όμορφα παραμύθια για τον βυθό της θάλασσας και ενθουσιαστήκαμε με το παραμύθι «Ένας καλόκαρδος καρχαρίας» της Λήδας Βαρβαρούση. Μας άρεσε τόσο πολύ που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας καλόκαρδους καρχαρίες και να παίξουμε μαζί τους.

Δημιουργήσαμε και υπέροχες κατασκευές με τα ζωάκια της θάλασσας και του βυθού! Φτιάξαμε με τα χεράκια μας ψάρια, χελώνες και πολλά καβούρια!



Μα το καλοκαίρι έχει και τόσο όμορφα φρούτα! Μάθαμε για το καρπούζι, το πεπόνι, το βερίκοκο και όλα τα λαχταριστά και δροσερά φρούτα του καλοκαιριού. Ενεργοποιήσαμε όλες μας τις αισθήσεις καθώς αγγίξαμε τα φρούτα, τα μυρίσαμε και τα γευτήκαμε! Παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης και αναζητήσαμε το άλλο μισό των φρούτων.



   Δημιουργήσαμε και τις δικές μας κατασκευές!



   Όμως, ξέρετε τι είναι αυτό που λαχταράμε περισσότερο από όλα το καλοκαίρι; Ελάτε, σκεφτείτε λιγάκι! Το ζητάμε μικροί και μεγάλοι για να δροσιστούμε…

   Φυσικά, το παγωτό!

   Δημιουργήσαμε τα δικά μας παγωτό με την τεχνική της puffy painting ή αλλιώς διογκωμένα χρώματα.


   Φτιάξαμε τα δικά μας παγωτά από πολύχρωμες μπάλες και φανταστήκαμε τις διάφορες γεύσεις που θέλει ο καθένας μας. Μμμμ… φαίνονται τόσο νόστιμα! 

Εσείς, ποια γεύση προτιμάτε;

   Προσπαθώντας να φέρουμε το παιδί σε επαφή με κάθε μορφή εκπαίδευσης και συμβαδίζοντας με την τεχνολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επαφή του παιδιού με την τεχνολογία και την πληροφορική. Για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε στη τάξη μας το ρομποτάκι μας, το οποίο μας βοήθησε να βρούμε το άλλο μισό του φρούτου. Παίξαμε και εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή.




Σχόλια